DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Zonguldak’ta sağanakta derenin taşması sonucu bazı tarım arazileri, ev ve iş yerlerini su bastı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu bazı otomobiller, tarım arazileri ile ev ve iş yerleri su altında …

Banner Resmi
07.07.2021
244
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu bazı otomobiller, tarım arazileri ile ev ve iş yerleri su altında kaldı, iki yerde heyelan meydana geldi.

Kentte yüksek kesimlerde sabah başlayan ve öğlen etkisini artıran kuvvetli sağanak, Ormanlı belde merkezinden geçen derenin taşmasına neden oldu.

Derenin taşması sonucu pazar yeri noktasında bulunan birçok otomobil ve “patpat” tabir edilen bazı tarım araçları sürüklendi, su altında kaldı.

Belde merkezindeki çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, iki yerde küçük çaplı heyelan meydana geldi, tarım arazileri hasar gördü.

İhbar üzerine bölgeye Ereğli ve Ormanlı belediyeleri, AFAD, İl Özel İdaresi, jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Mahsur kalma, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bölgede, bir evdeki 4 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Belediye ekiplerince suların tahliye edilmesi için çalışma başlatılırken, vatandaşlar da kendi imkanlarıyla ev ve iş yerlerini temizliyor.

Su altında kalan araçlar ise tahliye işlemi sonrası kaldırılacak.

Bölgede hasar tespit çalışmaları da başlatıldı.

– “Can kaybımız yok”

Vali Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine, ekiplerin çalışmalarını sürdüğünü belirterek, “Can kaybı yok, sular çekilmeye başlamış. Şu anda bazı dükkanlara su girmiş.” dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da can kaybının olmamasına sevindiklerini belirterek, “50 iş yerimizi su bastı, bazı araçlarımız sular altında kaldı. Yağmuru gün içinde yine bekliyoruz, dere kenarlarından uzak durmaları konusunda vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz.” dedi.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ise “Can kaybımız yok ama mahalleler arasında biraz hasarımız var. Tam tespitini yapamadık. Bir evde kalanları tedbir maçlı tahliye ettik. Köprümüzde sıkıntı yok.” ifadesini kullandı.

Restoranını su basan Faruk Turan da dükkanı gördüğünde çok şaşırdığını dile getirerek, “Her yer birbirine girmiş, çok büyük zararım var.” dedi.

Belde sakinlerinden Sezer Şenol, sağanağın ardından arazilerin su altında kaldığını söyledi.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.