İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
Devletin iki temel görevi vardır,
Bunlardan biri Adalet
Diğeri de Güvenliktir.
Sayabileceğimiz tüm görev ve sorumlulukları bu iki kavram üzerinde değerlendirmek , devlet olma sorumluluğunun en başında gelir düşüncesindeyim.
Bugün ülkemizin karşılaştığı bir çok önemli sorunun yanında özellikle son zamanlarda covid-19, deprem, sel baskınları, göç ve mülteci sorunlarıda eklenerek adeta her şey üst üste gelmiştir.
Özellikle ülkemizin güneyinde devam eden orman yangınları da ciğerlerimize dek tüm toplumu yakmaktadır. Yangınla mücadele eden insanlarımız, sekiz şehidimiz, ekosistemin tahribatı, doğal alanlarında yaşayan can kayıplarımız, evleri ve hayvanlarını yitiren insanlarımız ;
Bu kasıt yangınları yapanları güvenlik güçlerimiz bulacak ve adalete teslim edecektir. Bundan hiçbir kuşkum yoktur. Başta terör örgütü mensupları olmak üzere ,kötü niyetli ve rant elde etmek isteyenlere Türk adaletince en ağır ceza verilecektir.
Ne yazık ki ormanlarımız yanarken , yeni bir tartışma konumuz oldu.
Türk Hava Kurumu ;
THK ülkemizde havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925 yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK emriyle kurulmuş bir Cumhuriyet eseridir.
Atatürk tarafından NUTUK’un telif hakları Türk Hava Kurumuna bırakılmıştır.
Ülkemizde ilk motor fabrikası Türk Hava Kurumu tarafından Gazi Orman Çiftliğine kuruldu. Çalışmalar 1951 yılına kadar devam etti. Fabrika 1952 yılında kapatılarak günümüze kadar Türk Traktör fabrikası olarak işletilmekte, traktör üretimiyle ülke ekonomimize katkıda bulunmayı sürdürmektedir.
THK kurulduğundan bu güne (1951) üç adet uçak ve motor fabrikası kurmuştur.
Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha GÖKÇEN dahil bir çok pilot yetiştirdi.
Türk Hava Kurumunun yetiştirdiği gençler 1974 Kıbrıs Harekatı sırasında gerçekleştirilen hava indirme harekatına paraşütçü olarak katıldılar.
Gelirlerinin kesilmesi, kötü yönetim,bütçeden pay verilmemesi ve yolsuzluklarla kurum adım adım batağa sürüklendi.
2013 yılında kurban derisi bağışı alması yasaklandı .
Yurt dışında yangın söndürmek için uçaklarını kullanabilirken, kendi ülkesinde yangın söndürme ihalelerine alınmadı.
Uçakların eski olduğunu iddia edenler bugün yardım istediğimiz ülkelerden gelen uçakların, kurumun uçaklarıyla aynı tip ve kapasitede olduğunun umarım farkına varmışlardır.
Niyet okumak istemesem de kurumun başına eski bir siyasetçi ,eski bir bakanın neden kayyum olarak atandığını anlamakta zorlanacağım.
Türk Hava Kurumuna uçak alıp bağışlamış bir ilçe halkının mensubuyum,
Uzun yıllarını Türk Hava Kurumunda ilçe başkanlığı yapmış Altın Rozet ve Takdir Belgesi ile onurlandırılmış , rahmetle andığım babanın oğluyum,
Bize düşen görev babanın bıraktığı yerden devam etmektir.