Dolar 32,3684
Euro 34,7084
Altın 2.392,65
BİST 10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Abant Gölü Milli Parkı’nda yürüyüş yolları ve iskeleler karla kaplandı

BOLU (AA) – Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Milli Parkı'nda yoğun yağışın ardından kar manzaraları oluştu.Milli parkta dün gün boyunca süren yağışın ardından kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Bu sabah saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı…

Abant Gölü Milli Parkı’nda yürüyüş yolları ve iskeleler karla kaplandı
21 Kasım 2023 00:13
56
A+
A-

BOLU (AA) – Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Milli Parkı'nda yoğun yağışın ardından kar manzaraları oluştu.

Milli parkta dün gün boyunca süren yağışın ardından kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Bu sabah saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı, öğleden sonra yeniden bölgeye hakim oldu.

Parkı çevreleyen dağlar ve ağaçlar ile göl etrafındaki yürüyüş yolları ve iskeleler karla kaplandı.

Günübirlik ya da konaklamak için gelen tatilciler göl çevresinde yürüyüş yaptı, bazı ziyaretçiler kaldıkları otellerin bahçelerinde karın keyfini çıkardı.

Abant'a arkadaşlarıyla Bursa'dan gelen İsa ve Tuğçe Tüzel çifti, Abant'ın çok güzel ancak soğuk olduğunu ifade etti. Buraya daha önce geldiklerinde kar olmadığı anlatan Tüzel çift, bundan sonra daha sık gelmeyi planladıklarını söyledi.

Sedef Yılmaz ise Abant'ı çok beğendiğini belirterek, “Arkadaşlarımızla gezmeye geldik. Burası beklediğimizden çok daha güzel. Ortam ve diğer şeyler çok güzel ancak çok soğuk.” dedi.

Bölgedeki otelin yetkilisi İbrahim Bayram, Abant'ın her mevsim güzel olduğuna değinerek, “Dört mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor ama kış mevsiminde çok daha güzel. Vatandaşları Abant'a davet ediyoruz. Bu güzelliği görmelerini, kartpostal gibi karla giydirilmiş Abant'ın güzelliklerini yaşamalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayram, mevsim itibariyle bölgedeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 85-90 seviyelerinde seyrettiğini kaydetti.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.