DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği’ne Yakışmayan Seçim

Turhan AKŞEN
Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
16.01.2022
1.685
A+
A-

Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneğinin 14 Ocak 2022 Cuma günü Simisso Otel’in toplantı salonunda saat 10.30’da Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Kuruluş tarihinden bugüne kadar ilk kez seçimli Dernek yönetiminin yapılması Yönetim Kurulu başkanı Olcay Kınık ve yönetimi karar alarak belirlemişti. Yönetim kurulu kararıyla ilk olağan genel kurulun 31 Aralık 2021 tarihinde yapılacağı gerekli üye çoğunluğu sağlanamadığı takdirde tekrarının üye sayısına bakılmaksızın 14 Ocakta yapılacağı kayıt altına alınıp, duyuruldu.

Benimde üyesi olduğum bu derneğin bu seçim kararından ne tarafıma elektro mesaj veya e-mail veya bir gündem kararı iletilmedi.

Facebook sayfasında iki adayın sanal İletişimi kullanarak secimin yapılacağını eski başkanında son üç günde yaptığı facebook paylaşımları üzerine kendi kişisel hesabımda gördüp ögrendim.

Öğle sanıyorum ki derneğin mevcut 400 üzerindeki üyenin hatta aday olan Adem Güner’in  genel kurulundaki konuşmasında da vurguladığı gibi son hafta haberi olmuş ve hazirun listesindeki üyelerin iletişim bilgisi de kendisine verilmemiş.

Yine hazirun listesinde ismi bulunmayan ancak gerek sanalda üyeliklerin yapıldığı kişiler gerekse derneğe üye olan maddi manevi destek veren hatta Federasyon seçimlerinde üst kurul olarak üyeleri olarak listede adi gecen kişinin salona oy vermeye geldiğinde üyeliği olmadığı nedeniyle görevlendirilen sandık kurulunca da oy kullanamadan gitmiştir.

Yine Olağan Genel Kurulda gerek hazirun listesinde gerekse oy kullananlarin listesinde imzasi olmayan genel kurula katılmayan nasıl oluyor da Yönetim Kurulu listesinde yer alıyor?

Bunu divan başkanı ve yönetimi uyarmazlar.

Bunlar ilk defa secim yapan bir yönetimin acemiliği olarak söz edilmesi kabul edilebilmesini düşünemeyiz.

Yine Oylar verildikten sonra oy pusulasının sayımına tasnifine geçildiğinde 238 olarak açıklanan tekrar imzalar sayıldığında 239 olarak belirlenmiş, oy veren üye sayısından 4 oy zarfı fazla çıkması secimdeki sandık kurulunun her ne kadar dikkatli ve de tarafsızca hareket etmesine rağmen bu fazla çıkan oy zarfları Genel Kurulun oy sayımına geçmeden Divan başkanınca iptal etmesi gerekirdi.

Bununda en güzel cevabini yine yetkili Makamlar değerlendirerek verirler.

Bunlar bir tarafa bırakıyorum. En çok bu ilk kez gerçekleşen Seçimli Olağan Genel Kurul’da gözlerim Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir  Samsun milletvekillerimizi özellikle hemşerimiz evladı Fatihan olduğunu vurgulayan vekillerimiz Federasyona bağlı dernek başkan ve yöneticileri Siyasi Parti temsilcilerimiz STK liderleri ve yöneticilerimiz muhtarlarımız Belediye meclis üyelerimiz tanınmış simalarımız Basınımızın değerli temsilcileri velhasıl birçok etkinlik ve projelere bağlı bulunduğu Samsun Mübadele ve Balkan Dernekleri Federasyonla hayata geçirerek Samsunda Türkiye’de saygınlığı olan Derneğimizin bu Olağan Genel Kurulunda samsunda basında her yerde konuşulmasını beklerdim.

Herzeyi geçtim Olağan Genel Kurulda orda katılan Sayın Federasyon başkanı Salih Meriç beye, nezaketinde olsa sayın divan gündemde olmasa dahi yetkisini kullanarak hemşerilerimizin onure edeceği heyecanlandıracağı etkinlik proje ve çalışmalarını duyacak söz neden verilmedi? yakistı mi? Hiç mi bunu size uyaran teklif eden yok

Merak ettiğim yukarıda bahse konu ettiğim kişilere davet ettiniz görüşmeler yaptınız mı? Katılma mazeretlerini belirten mesajları var mi? Hangi biri o salona çiçeğini gönderdi mi? salonda göremedik acaba otelin girişinde bir yere mi konuldu orasını bilemem

Olağan Genel kurula icabet Alacam Mübadele Derneği başkanı Federasyon başkanı, siyasi parti ilçe başkanı, büyükşehir meclis üyelerimiz, belediye meclis üyeleri ve oda başkanlarımız neden divan tarafından isimleri okunarak nezaketen onure edilmediler.

Kısaca ilk defa yaptığınız seçimli aday adayların çıktığı bu Olağan Genel Kurulu organize edenler hem usule uygun dernekler yasasına göre hal ve hareket etmemişlerdir.

Seçim sınıfta kalmışlardır.

Sakin ha kimse Salgın hastalığı covid-19 bahane etmesin buna soracağım sorulara cevap  veremezsiniz.

Üstelik Birde Siyaseti ve Atatürk kendinize kalkan ederek karşı adayı 2010 yılından bugüne kadar beraber yol yürüdüğümüz hemşerimize  yaptığınız attığınız etiketi karalamayı girmiyorum.

Aldığınız Atakum’daki yeri suçladığınız atıfta bulunduğunuz kişinin Babasının ve o dönemki Ak parti İlçe başkanı İshak Taşçı’nın Tekkekoy Belediye başkanı Hasan Toygar’ın destek veren ak partili milletvekillerimizin yüzüne nasıl bakacaksınız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.